Nieuws & Nieuwsbrief

Nieuwsbrief van de Stichting Synagoge Middelburg

 

Comité van aanbeveling:

Opperrabbijn B. Jacobs, Voorzitter van het Nederlands College voor Rabbinale Zaken

Middelburg,  juni 2022

Geachte heer, mevrouw,

Eindelijk is het dan weer zover. Dit jaar kunnen we in de zomermaanden juli en augustus de deuren van de Middelburgse sjoel weer openen voor geïnteresseerden.

Tijdens deze maanden zullen er op de woensdag en de donderdag weer open dagen zijn. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 13.00 tot 17.00 uur.

We zijn blij dat het weer kan en hopen op een flink aantal bezoekers.

 

Tegelijkertijd zal er in deze maanden in de synagoge, de Wandelkerk en in de Galerie De Osseberg (Singelweg 11, 4364 LA Grijpskerke) een tentoonstelling van het werk van Saskia Weishut-Snapper te zien zijn. Saskia is een zeer originele kunstenaar met o.a. joods rituele kunst. Haar werk is verrassend vernieuwend. De textiele expressies zijn boeiend, inventief, kleurrijk en optimistisch.

Het Joods Museum heeft werk van haar en één van haar pronkstukken, een huwelijksbaldakijn, bevindt zich in het Joods Museum Berlijn. Tevens is zij de auteur van het boek ‘Saskia’s fiber art’.

De officiële opening van de tentoonstelling in de synagoge zal plaatsvinden op 30 juni om 15.00 uur door de wethouder Mr. Eduard Smit. Muzikale inbreng is er van de harpiste Dorine van Dijk. De officiële opening van de tentoonstelling in de Galerie de Osseberg vindt op 30 juni om 17.00 uur plaats door Ewout Klootwijk, predikant te Oost-Souburg.  De muzikale inbreng is van de violiste Marieke Brokamp en de pianiste Margaretha Clement. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Donateurs zijn van harte welkom bij de opening op beide locaties.

 

Donaties blijven een belangrijke bron van inkomsten voor de synagoge. Uw giften zijn niet alleen van groot belang voor het onderhoud maar ook voor de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen.  Normaal gesproken stuurden wij u deze nieuwsbrief samen met een acceptgiro. Helaas worden die niet meer geleverd. Toch hopen wij ook dit jaar weer op uw financiële steun te mogen rekenen.

De stichting is door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), onder kenmerk 8029.18.402, waardoor uw gift onder bepaalde voorwaarden geldt als aftrekbare gift. Het bankrekeningnummer van de stichting is: NL96ABNA0493911677. Wij danken u hartelijk voor uw trouwe bijdrage.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Sira Kamermans en Aad Vos