Nieuws & Nieuwsbrief

Deze pagina bevat de laatste nieuwsbrief en andere informatie

STICHTING SYNAGOGE MIDDELBURG

 

Veere/Middelburg,                                                                                          Mei 2016

Geachte heer / mevrouw,

Wellicht heeft u het in de krant gelezen of op Omroep Zeeland gezien, op 14 februari kreeg Rudi Gomperts, sinds 2006 voorzitter van de stichting, een Koninklijke Onderscheiding, het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. De plechtigheid vond plaats in de synagoge in tegenwoordigheid van zijn familie, vrienden en de vrijwilligers van de stichting.  Een belangrijke reden voor deze onderscheiding was het feit dat hij, na zijn pensionering, belangeloos veel werk heeft verricht in het kader van internationale ontwikkelingshulp.  Beste Rudi, van harte gelukgewenst.

En dan nog een goed bericht.  Martin Stoetzel, woonachtig in Vlissingen, is toegetreden tot het stichtingsbestuur.  Martin, die een trouwe bezoeker van de synagoge is, is architect en zijn professionele inbreng is van groot belang voor het onderhoud van de synagoge.  Bovendien is met dit nieuwe bestuurslid de gemiddelde leeftijd van het bestuur aanzienlijk gedaald.  Alle reden om blij te zijn met ons nieuwe bestuurslid.  Martin, van harte welkom.

Deze zomer wordt weer een zomertentoonstelling georganiseerd met de Wandelkerk en met Galerie de Osseberg, getiteld “Kracht en Leven”.  Schilderijen van Arcadi Natanov zullen op de drie locaties te zien zijn.  Arcadi werd in 1954 in Buchara, de hoofdstad van Oezbekistan, geboren en kreeg zijn opleiding aan de kunstacademie van Krasnojarsk, een stad in centraal Siberië.  In Buchara werd hij later docent aan de kunstacademie.  Zoals zovele Joden verliet hij de voormalige Sowjet Unie en sinds 1991 woont en werkt hij in Nederland.  Zijn werk is heel gevarieerd en sommige schilderijen doen denken aan het werk van Chagall.   U wordt hartelijk uitgenodigd voor de officiële opening in de synagoge, op 7 juli om 14.30 uur.  Na deze opening bent u om 15.30 uur welkom in de Wandelkerk en om 16.30 uur in Galerie de Osseberg.  De opening in de synagoge zal muzikaal worden opgeluisterd door de harpiste Dorine van Dijk.  De openingstijden vindt u aan de achterzijde van deze brief.

Vanaf 2 juni tot in september zijn er weer open dagen op de donderdagen van 12.00 tot 16.00 uur.  Omdat enkele vrijwilligers helaas minder aanwezig kunnen zijn dan in het verleden, zouden wij graag nieuwe vrijwilligers willen verwelkomen.  Het is de bedoeling dat zij bij open dagen meelopen met ervaren vrijwilligers.  Zo hopen wij tijdens de tentoonstelling, behalve op donderdag, ook open te kunnen zijn op dinsdag en woensdag.  Ook de openstelling in september hangt af van het aantal vrijwilligers.  Mocht u denken iets voor de stichting te kunnen betekenen, als gastvouw/gastheer of in enig ander opzicht, dan willen wij dat graag van u horen, het liefst via het onderstaande e-mailadres.

Voor groepsbezoek kunt u contact opnemen met de secretaris van de stichting: tel.: 0118-611188, of via thefoxes@zeelandnet.nl of via de website van de stichting: www.synagogemiddelburg.nl

Bijgesloten vindt u de bekende  acceptgiro die het overmaken van een gift gemakkelijker maakt.

Uw giften zijn niet alleen noodzakelijk voor het onderhoud van de synagoge, maar helaas ook voor de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen.  De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als een

“Algemeen Nut Beogende Instelling”, ANBI, onder kenmerk 8029.18.402, waardoor uw gift onder bepaalde voorwaarden geldt als aftrekbare gift.

Het bankrekeningnummer van de stichting is: NL96ABNA0493911677

 Met vriendelijke groeten, namens het bestuur,

Aad Vos, secretaris

Bijlage bij nieuwsbrief van mei 2016

 

Enkele legaten zijn ondergebracht in “Fondsen op Naam” waarvan de opbrengsten  ten goede komen aan de stichting.  Het zijn de fondsen: Fonds Anne Bliek,

Fonds Sara Tak-Polak, Fonds Ada Overman-Polak, Fonds Lion Polak en

Fonds Johanna de Nood.

Tentoonstellingsperiode:  vanaf 7 juli tot en met 4 augustus.

Openingstijden van de tentoonstelling in de synagoge:

Donderdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Adres: Herenstraat 14, Middelburg

 Openingstijden van de tentoonstelling in de Wandelkerk:

Maandag t / m vrijdag van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Adres: Abdijcomplex, Onder de Lange Jan.

Openingstijden van de tentoonstelling in Galerie De Osseberg:

Donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en

Na telefonische afspraak: 0118 625284.

Adres: Singelweg 11 te Grijpskerke, bij Sint Laurens.

Vanuit Middelburg richting St.Laurens,

in St.Laurens tweede straat naar links, Boudaenlaan gaat over in de Singelweg.

Voor adres en routebeschrijving zie ook: www.deosseberg.nl

Enkele aanbevolen websites:

www.joodszeeland.nl

www.synagogemiddelburg.nl

www.ehoc.nl

www.talzeeland.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *