Rond Etty Hillesum

Op vrijdag 5 november, vanaf 19.30, vindt in de Nieuwe Kerk te Middelburg een bijeenkomst plaats over Etty Hillesum, inloop vanaf 19.00 uur.

Etty werd in 1914 in Middelburg geboren en kreeg in de oorlog te maken met anti-Joodse maatregelen waarover zij schreef in haar dagboek en in haar brieven.  Haar literaire werk is voor velen een bron van inspiratie en spiritualiteit.

De kerk is vrij toegankelijk, wel wordt gevraagd zich te houden aan de 1,5 m. regel.

Voor verdere informatie: zie https://ettyhillesumhuis.nl

____

Afgelopen maanden kon de keuken worden verbouwd waardoor deze geschikt werd gemaakt om voor grotere gezelschappen maaltijden te bereiden.  Dit is van groot belang voor enkele feestdagen zoals op de Seideravond en met Joods Nieuwjaar.

Deze verbouwing kwam tot stand met behulp van een belangrijke subsidie van de Stichting Collectieve Maror-gelden.  Deze stichting draagt bij aan collectieve Joodse doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland.